De technologische ontwikkelingen gaat super snel. En dat is met name voor de oudere doelgroep soms best lastig. Want hoe blij je hierin bij. Er wordt ook steeds meer van ons verwacht hierin. Ook de overheid en bijvoorbeeld banken stappen met steeds meer zaken over op digitale hulpmiddelen. Gelukkig zijn er op technologisch gebied ook steeds meer producten die zich speciaal richten op de senioren doelgroep. Bijvoorbeeld met smartphones voor senioren of senioren tablets. Deze zijn zo ontwikkeld dat het ook voor digibeten goed te begrijpen is en intuïtief te bedienen valt. Ook zijn ze vaak voorzien van een SOS-knop die bij noodgevallen direct contact zoekt met kinderen of andere mantelzorgers en geven direct de locatie door. Dit soort slimmigheden maken het tot mooie oplossingen die er ook voor zorgen dat ouderen eenvoudig in contact kunnen blijven met hun omgeving. Zeker in de corona periode heeft dat zijn waarde wel getoond.
Daarnaast is het ook zo dat juist de technologische ontwikkelingen senioren kunnen helpen om op een veilige manier zelfstandig te kunnen blijven wonen. Je kunt hierbij denken aan robotstofzuigers, slimme verlichting of valdetectie. Allemaal hulpmiddelen die het comfort en de veiligheid van senioren verhoogd. Door alle ontwikkelingen in d zorg worden senioren in Nederland namelijk min of meer geacht in hun eigen huis oud te worden. Verzorgingstehuizen zijn wegbezuinigd en door de vergrijzing en woningtekort is het aanbod aan seniorenwoningen heel beperkt. Ouderen dienen dus zelf hun woning levensloopbestendig te maken. Alleen waar kan een senior hierover betrouwbare informatie vinden? Er komt namelijk nogal wat kijken bij het levensloopbestendig maken van een woning. En zijn hiervoor middelen vanuit de overheid om dit te subsidiëren?
Het online platform Langer Thuis in Huis speelt in op deze vraag. Door middel van kwalitatieve artikelen informeren zij ouderen op alle gebieden rondom langer thuis wonen. Op die manier hebben senioren een vetrouwende baken aan informatie waar zij op terug kunnen vallen. De kwaliteit van de info wordt gecheckt door externe experts. Zij vullen de informatie aan waar nodig en checken de inhoud op waarheid. Het is hiermee min of meer een consumentengids voor senioren.